Kajkanten

deensv

Tyngdpunkten på vistelsen ligger i det naturnära och enkla. Låt havet och naturen inspirera till utflykter.


 • BastuflotteKajkanten
  Bastuflotte

  På Kajkantens nya bastuflotte finns möjligheter till bad & bastu men även möten och måltider. Allting omgivet med vackra vyer av hav och klippor. Njut av bad och bastu – året runt! Privatgäster såväl som sällskap är välkomna.

 • Kajak Kajkanten
  Kajakuthyrning

  Utforska skärgården från vattenlinjen. Det finns gott om alternativ på turer beroende på vart du vill paddla. Hos oss  kan du hyra kajak för dagstur eller några timmar.

 • Havskräftor Kajkanten
  Skaldjursfiske

  Testa fiskelyckan ombord på någon av fiskebåtarna. De har plats för upp till 8 personer. Kanske blir det både havskräftor och krabbor. Du får dra tinor och burar. Och efter en lyckad fångst kokar skepparen skaldjuren i hamnen som du sedan avnjuter. Kanske på en klippa med solnedgången i horisonten.

 • Vackra vyer på Vrångö
  Vrångös naturstigar

  Gör egna utflykter i den unika naturen på Vrångö. Det finns gott om promenadvänliga stigar. Oavsett vilken du väljer är alla slingor anpassade för barnvagnar och rörelsehindrade. Vid ett par ställen kan du lyssna på dramatisk Vrångöhistoria via mobilen.

 • kajkanten_battur_utflykt
  Båttur/Fisketur

  Upplev Södra skärgården från havet. Dörja makrill, eller vill du hellre fiska havsöring och torsk? Att bara luta sig tillbaka och förundras över havets skiftningar är också en upplevelse.

 • skargardsbat_vrango
  Öluffa i södra skärgården

  Ta skärgårdsbåten till Donsö och njut av medhavd picknick vid Donsöhuvud. Hoppa på en annan båt och vandra i Lasse Dahlqvist fotspår på Brännö. Är det torsdag kan du ta en svängom på Brännö brygga. Nästa båt tar dig till Styrsö och den vidunderliga utsikten från Stora Rös .

 • kajkanten_hummer
  Hummerfiske

  Häng med på hummerfiske! Fiskebåtarna har plats för max 6 personer. Du hjälper skepparen att plocka upp hummertinor. De som är sugna på ”det svarta guldet” kan sedan köpa direkt av skepparen. Denna aktivitet startar på hösten i samband med hummerpremiären.

 • Vackra blommor Vrångö
  Guidade turer

  Våra guider tar dig runt på Vrångö och berättar om den skiftande naturen och om Vrångös historia. Du kommer att få se både jättegrytor och stensättningar från stenåldern och höra om kaparkaptener och lotsar.