Kajkanten

deensv

Tyngdpunkten på vistelsen ligger i det naturnära och enkla.
Låt havet och naturen inspirera till utflykter.

     


 • Tångsafari

  Följ med tångdykerskan Karolina Martinsson på en inspirerande vandring i Strandkantens skafferi. Vandringen kan kombineras med outdoorcooking eller en trerätters middag där vi tillsammans lagar maten.

 • Kajakuthyrning

  Utforska skärgården från vattenlinjen. Det finns gott om alternativ på turer beroende på vart du vill paddla. Hos oss kan du hyra havskajak för dagstur eller några timmar. Börja och avsluta kajakturen alldeles nära Kajkanten.

 • Relaxflotte

  På Kajkantens relaxflotte finns möjligheter till havsbad, badtunna & bastu men även möten och måltider. Allting omgivet med vackra vyer av hav och klippor. Boka er egna flotte och njut av bad och bastu – året runt!

 • Hummerfiske

  Häng med på hummerfiske! Du hjälper skepparen att vittja hummertinor och får ta del av spännande berättelser om skärgården. Denna aktivitet startar på hösten i samband med hummerpremiären. Boka på info@kajkantenvrango.se

 • Upptäck Vrångö

  På guidad tur genom Vrångös naturreservat med Håkan som har 10 generationer på ön. Du kommer att få se stensättningar från stenåldern och höra om pirater, kaptener och lotsar. Boka via mail  info@kajkantenvrango.se

 • Padel

  På Vrångö finns 2 st Padel utomhusbanor. Boka din tid online och kom förbi Kajkanten för att hyra bollar och racket.

 • Fiskeboa Vrångö

  Fiskeboa Vrångö och uteserveringen Hamnkrogen Lotsen, erbjuder fisk och skaldjur, närfiskat och lokalt. Bryggrestaurangen som inryms i glasverandan i hamnen har fulla dryckesrättigheter. Öppet dagligen sommar och året runt för konferens.

   

   

 • Ett plastfritt hav

  Plast från Sverige och plast från hela världen tar sig in mot våra stränder. På Vrångö vill vi vara med och göra något åt saken och brukar därför med jämna mellanrum plocka skräp från havet. Västkuststiftelsen har tagit fram en enkel guide för strandstädning. Den vill vi gärna dela med oss av.
  Ladda ner pdf här

 • Lotsutkiken

  Lotsutkiken på berget söder om Vrångö hamn är ett minne från den tid då det fanns lotsar stationerade på ön. Från utkiken finns en hänförande utsikt ut över havet och Vinga i nordväst. Lotsningen på Vrångö går tillbaka till 1600-talet.

 • Vrångös naturstigar

  Gör egna utflykter i den unika naturen på Vrångö. Det finns gott om promenadvänliga stigar. Oavsett vilken du väljer är alla slingor anpassade för barnvagnar och rörelsehindrade. Vid ett par ställen kan du lyssna på dramatisk Vrångöhistoria via mobilen.

 • Båtturer

  Upplev Göteborgs södra skärgård från havet. Kajkanten erbjuder båtturer med ribbåt eller fiskebåt, och med guidning om så önskas. En aktivitet som kan förbokas för er som besöker Kajkanten som grupp/konferens. Bokningsförfrågan via mail: info@kajkantenvrango.se

 • Öluffa i södra skärgården

  Ta skärgårdsbåten till Donsö och njut av medhavd picknick vid Donsöhuvud. Hoppa på en annan båt och vandra i Lasse Dahlqvist fotspår på Brännö. Är det torsdag kan du ta en svängom på Brännö brygga. Nästa båt tar dig till Styrsö och den vidunderliga utsikten från Stora Rös.