Kajkanten

deensv

Tyngdpunkten på vistelsen ligger i det naturnära och enkla.
Låt havet och naturen inspirera till utflykter.

     


 • Träning & Hälsa

  Få inspiration, ny kunskap och upplev hälsosamma aktiviteter. Öns stigar, klippor och stränder inbjuder till uppfriskande och motiverande motion. Kontakta oss för att få förslag på hälso- och träningsaktiviteter för konferenser.

 • Relaxflotte

  På Kajkantens relaxflotte finns möjligheter till havsbad, badtunna & bastu men även möten och måltider. Allting omgivet med vackra vyer av hav och klippor. Boka er egna flotte och njut av bad och bastu – året runt!

 • Kajakuthyrning

  Utforska skärgården från vattenlinjen. Det finns gott om alternativ på turer beroende på vart du vill paddla. Hos oss kan du hyra havskajak för dagstur eller några timmar. Börja och avsluta kajakturen alldeles nära Kajkanten.

 • Lotsutkiken

  Lotsutkiken på berget söder om Vrångö hamn är ett minne från den tid då det fanns lotsar stationerade på ön. Från utkiken finns en hänförande utsikt ut över havet och Vinga i nordväst. Lotsningen på Vrångö går tillbaka till 1600-talet.

 • Skärgårdens Café

  Skärgårdens Café på Vrångö ligger precis där Styrsöbolagets båtar lägger till på ön, en kort promenad från Kajkanten och Vrångö hamn. Caféet har fulla dryckesrättigheter och här finns hemlagade rätter, läckra räkmackor, fantastiska bakverk och goda glassar.

 • Vrångös naturstigar

  Gör egna utflykter i den unika naturen på Vrångö. Det finns gott om promenadvänliga stigar. Oavsett vilken du väljer är alla slingor anpassade för barnvagnar och rörelsehindrade. Vid ett par ställen kan du lyssna på dramatisk Vrångöhistoria via mobilen.

 • Skaldjurs- och hummerfiske

  Testa fiskelyckan ombord på någon av fiskebåtarna! De har plats för upp till 6-8 personer. Kanske blir det både havskräftor och krabbor eller hummer om det är säsong. Efter en lyckad fångst kan skepparen koka skaldjuren i hamnen som du sedan avnjuter. Kanske på en klippa med solnedgången i horisonten.

 • Båtturer

  Upplev Göteborgs södra skärgården från havet. Luta er tillbaka och förundras över havets skiftningar. Kajkanten erbjuder båtturer med ribbåt eller fiskebåt.

 • Fiskeboa Vrångö

  Fiskeboa Vrångö, i Vrångö hamn, har lokalt fiskade skaldjur och fiskar. Räkor hämtas direkt från båten, GG 410 Valöskär-Vrångö. Kräftor och krabbor kommer från burar strax utanför Vrångö. I uteserveringen är ni är välkomna att sitta och äta goda lättare maträtter. Fiskeboa har fulla dryckesrättigheter.

   

   

 • Eget fiske från klippor

  Vrångös klippor passar utmärkt för eget fiske, med kastspö eller metspö. Längs med Vrångös södra promenadslinga finns Kungsösund som är ett bra ställe för spöfiske av makrill, öring och torsk.

 • Fågelskådning

  Vrångö är en av Göteborgs bästa områden för fågelskådning, med 60 häckande arter. Sjöfåglar som ejder, knölsvan, grågås, kanadagås, småskare, gråtrut och havstrut häckar liksom flera vadare som tofsvipa och större strandpipare. I öns buskage finns massor av småfågel. Vrångö bjuder på njutbar fågelskådning även under vintern. Foto: Anna Johansson.

 • Öluffa i södra skärgården

  Ta skärgårdsbåten till Donsö och njut av medhavd picknick vid Donsöhuvud. Hoppa på en annan båt och vandra i Lasse Dahlqvist fotspår på Brännö. Är det torsdag kan du ta en svängom på Brännö brygga. Nästa båt tar dig till Styrsö och den vidunderliga utsikten från Stora Rös.