Kajkanten

deensv

Vrångö


Genuin skärgårdsmiljö med närhet till Göteborg

Man tar sig enkelt till Vrångö med Styrsöbolagets skärgårdsbåtar som avgår från Saltholmen. Turen tar mellan 20 och 40 minuter. Kajkanten ligger på västsidan av ön, i Vrångö hamn. Hamnlivet är präglat av både fiske och båtliv.

Unik natur

Vrångö är känd som Göteborgarnas badö. En bilfri skärgårdsidyll. Naturen är en blandning av halländska sandstränder och bohuslänska klippstränder. Längs stränderna växer sällsynta och mindre vanliga arter, som vildsparris, krissla och martorn. Småöarna och skären utgör fina häckningsplatser för skärgårdsfågel. Här häckar bland annat tobisgrissla, småskrake och tornfalk.

Se webbkamera (live) från Vrångö.
Se komplett väderstation för skärgården.

Fascinerande historia

Vrångös historia sträcker sig tillbaka till forntiden. Vid den nya kyrkogården finns en stensättning från stenåldern. På 1800-talet bodde den grymma kapardrottningen Johanna Hård på Vrångö. Hon som uppviglade till en kapning av ett danskt fartyg och där sedan besättningen mördades.

Lotsen flyttade från Vrångö till Vinga på 1930-talet. Kvar som minne finns fortfarande det lilla röda huset på Utkiken, som blivit en symbol för Vrångö.

Fiskeboa och Hamnkrogen Lotsen

På Vrångö behöver man inte gå hungrig, för här finns flera restauranger. Vi erbjuder catering av frukost skaldjur till middag året runt. Måltider förbeställs och levereras till din egen sjöbod. Alla Kajkantens sjöbodar är utrustade med pentry, så du kan också laga egen mat. I hamnen ligger Måsens Livs som har öppet dagligen. Intill Kajkanten ligger Hamnkrogen Lotsen och Fiskeboa som har öppet större deen av året. Här kan man köpa skaldjur och färsk fisk eller slå sig ned på i glasverandan på bryggan.

På närliggande Donsö finns fler restauranger som exp. Restaurang Isbolaget och Noretti Pizzeria & Restaurang,

På den andra grannön Styrsö kan man uppleva god mat och underhållning på Öbergska på Styrsö Bratten.

BOKA ER UPPLEVELSE HÄR

Upplev Vrångö

Mer information om Göteborg, Bohuslän och Västsverige hittar du på:
goteborg.com
vastsverige.com

Utflyktsmål strax utanför Göteborg