Kajkanten

deensv

Tångsafari


 

Tång- och örtpromenad

Välkommen med på tångsafari, en tång- och örtpromenad där vi vandrar en vacker sträcka utmed havet och pratar om de tångsorter vi finner längs vägen. Karolina Martinson, tångdykerska och matkreatören som leder vandringen, har med sig visningsexemplar av de tångsorter som lever djupare ner i vattnet och berättar på ett inspirerande sätt hur du kan använda tång och strandväxter i din egen matlagning, hur du själv kan skörda tång på ett hållbart sätt och varför man ser tången som en av framtidens stora blå näringar. Promenaden avslutas på en vacker plats med smakprover alt. enkel fika med tång och strandväxter som ingrediens.

Tång- och örtpromenad, 1,5 – 2 timmar, 550 ex moms /person
En utmärkt aktivitet för er som kommer i sällskap på ca 10 personer, (Vår eller höst)
Maila info@kajkantenvrango.se för förfrågan

TÅNG & TAPAS

Välkommen på Tång & Tapas, en unik måltidsupplevelse med Karolina Martinson, tångdykerska och matkreatör. Vi ses på relaxflotten och hit har Karolina med sig visningsexemplar av tångsorter och strandväxter, och visar hur du kan komponera en tapasmeny med havets skafferi som ingredienser. Ni får lära er mer om tången och de blå näringarna och det blir också smakprover och ett glas tångbubbel att skåla in kvällen med.

Tång & tapas på relaxflotten,  2 timmar, 600 ex moms /person
En utmärkt aktivitet för er som kommer i sällskap på ca 10 personer. (Året runt)
Maila info@kajkantenvrango.se för förfrågan

Upptäck den blå maten med Karolina Martinson

Tångsafari, tångtapas eller en matlagningskurs med ingredienser från de blå näringarna. Karolina Martinson är tångdykerskan och matkreatören som brinner för att berätta om vår svenska tång som en god, miljövänlig och näringsrik råvara. Du som besöker Kajkanten och Vrångö har möjlighet att följa med Karolina på en inspirerande vandring i strandkantens skafferi eller boka en måltidsupplevelse.

Ni får lära er mer om den svenska tången och hur den och våra strandväxter enkelt kan bli en tillgång i er egen matlagning. Vandringen kan kombineras med outdoorcooking eller en trerätters middag inomhus där vi tillsammans lagar och äter en måltid med de tångsorter vi hittar. Självklart städar vi stranden från ilandflutet skräp.

Karolina kan också hålla ett föredrag om tången och framtidens mat, det vi kallar De Blåa näringarna. Vill ni ha smakprover går det fint att köpa till.

Läs mer om Karolina Martinson >
Läs mer om Karolina Martinson >