Kajkanten

deensv

Tångsafari


 

Tångsafari – upptäck framtidens mat

Tångsafari på Vrångö. Karolina Martinsson är tångdykerskan och matkreatören som brinner för att berätta om vår svenska tång som en god, miljövänlig och näringsrik råvara. Du som besöker Kajkanten och Vrångö har möjlighet att följa med Karolina på en inspirerande vandring i strandkantens skafferi.

Ni får lära er mer om tången som lever där och hur den enkelt kan bli en tillgång i er egen matlagning. Vandringen kan kombineras med enklare outdoorcooking eller en trerätters middag inomhus där vi tillsammans lagar och äter en måltid med de tångsorter vi hittar. Självklart städar vi stranden från ilandflutet skräp.

Karolina kan också hålla ett föredrag om tången som framtidens mat och en del av det vi kallar De Blåa näringarna. Vill ni ha smakprover går det fint att köpa till.

Boka denna aktivitet via mail  info@kajkantenvrango.se

Läs mer om Karolina Martinsson >
Läs mer om Karolina Martinsson > 

 

 

Exempel på Tångsafari, 2 tim, gruppaktvitet
Vi samlas för att delta i en tångsafari där vi går en vacker sträcka utmed havet och pratar om de tångsorter vi finner på vägen. Karolina har också med exemplar av de tångsorter som lever djupare ner i vattnet.

Tång är en fantastisk råvara med helt unika smaker, konsistenser och näringsämnen. Karolina berättar på ett inspirerande sätt hur du kan använda det i sin egen matlagning, hur vi skördar tång på ett hållbart sätt och varför man ser på tången som en av framtidens stora blå näringar. Safarin avslutas med att vi tillagar en enkel måltid med tång och andra smaker från platsen utomhus på en vacker plats.

Om vädret ej tillåter outdoorcooking anpassar vi aktiviteten till matlagning inomhus istället.