Kajkanten

deensv

Sommar i skärgården

vrångö - sommar i skärgården

Ingen sommar utan hav, sol och salta bad. Här hittar du allt detta och mycket därtill. Skärgårdsbåten från Saltholmen tar dig ända fram till Vrångö, en av de mest eftertraktade öarna i hela skärgården. Här avlöser badvikarna varandra och det finns både sandstränder och bohuslänska klippor att bada ifrån. Vattnet är klart och salt.

Eller boka ditt boende genom att maila oss
E-post: info@kajkantenvrango.se

Denna skärgårdsö är ett perfekt resmål för såväl den som söker fridfulla naturupplevelser som för barnfamiljen. Det finns gott om naturstigar för dagsvandringar till klippor och stränder och vill du ut på havet så kan du hyra havskajak direkt från Kajkanten. 

Vrångö är en bilfri skärgårdsidyll och här är lugnet större än på andra platser. Kajkantens sjöbodar för övernattning ligger på västsidan av ön, i Vrångös pittoreska hamn, där seglare och fiskebåtar lägger till. Sjöbodarna är inredda med eget pentry och bara ett stenkast bort ligger livsmedelsbutiken Måsens Livs där du kan inhandla allt du behöver för din vistelse. Om du vill lyxa till det med färska skaldjur eller något läckert från havets skafferi är Fiskeboa och Hamnkrogen Lotsen öppet dagligen under sommaren. Från Skärgårdens Café kan du köpa med dig frukost och picknick eller slå dig ner för något gott att äta eller dricka.

För dig som stannar flera dagar på Vrångö kan vi rekommendera en tur med skärgårdsbåten till någon av de närliggande öarna Donsö och Styrsö. Här finns fler restauranger och utflyktsmål att upptäcka.