Kajkanten

deensv

Plogga certifierat


Lördag den 4 maj är det Ploggadag på Vrångö

Häng på skräpplockarvågen som sprider sig som en löpeld över världen. Nu gör vi stränderna rena från kapsyler, plastpåsar, tampar och annat skräp som blåst i land på Vrångös stränder och har ploggardag. Vi joggar, promenerar eller smyger oss fram och plockar samtidigt skräp. Kom och var med och gör skillnad. På plats finns bland annat strandplockarproffs från Västkuststiftelsen och dykare från Hands2oceanMed dykarnas hjälp kommer det att städas under vattenytan och du som vill vara repdragare kommer behövas.  Bli miljöhjälte du också, nu gör vi det tillsammans.
Läs mer om vår ploggadag

Plogga på Vrångö och i hela världen

Plogga är en folkrörelse som växer över hela världen, ett koncept som går ut på att plocka skräp samtidigt som man joggar. I grund och botten är plogga ett samlingsnamn där intentionen är att ändra förhållningssättet och ”få alla till stolta skräpplockare”.

Kajkanten  är Sveriges första hotell som blivit Plogga-certifierat. Här går, springer och cyklar vi för att hitta plast, skräp och annat som inte hör naturen till. Vi erbjuder också dig som gäst att plogga. Detta kan vara ett underbart roligt sätt att ge tillbaka något till den plats och den natur som du besöker.

Här är exempel på hur vi ploggar på Vrångö:

– Utanför Kajkanten finns en PLOGGIS,  alla gäster och förbipasserande kan ta en påse, dygnet runt och PLOGGA.

– Vi erbjuder alla gäster som besöker oss september – maj att boka boende med PLOGGAerbjudande. Vi informerar om var man kan PLOGGA på Vrångö och förser våra gäster med PLOGGApåse. Kajkanten sponsrar din insats med rabatt på boendet.

– Två dagar om året samlas alla frivilliga, öbor, gäster och tillresande för en PLOGGARDAG,  ett initiativ där Kajkanten inspirerar, guidar och delar ut PLOGGApåsar.

– Vi siktar också på att tillsammans med Göteborgs Stad, Trafikkontoret och Ploggas ledning fortsätta att utbilda unga sommarjobbare till ploggare. Genom dessa PLOGGAaktiviteter vill vi bland annat jobba med PLOGGA MIND och skapa ett nytt mindset kring hälsa & miljö med nya vanor och ett nytt förhållningssätt.

Bli en miljöhjälte med Plogga

Plogga är en växande organisation och folkrörelse grundad i Sverige, där du plockar skräp och joggar. Du kan också promenera, paddla, åka skateboard, cykla eller vad du själv föredrar för att röra dig.

Att PLOGGA sprider sig som en löpeld över världen, och med hjälp av omtyckta ambassadörer och en rolig och lärorik plattform engagerar vi alla i en hälsosam skräpplockarvåg som räddar världen.

PLOGGA PÅ VRÅNGÖ erbjudande

Bo till bättre pris och delta i skräpplockarvågen under din vistelse. Bli en miljöhjälte!
Läs mer här

Läs mer om Plogga