Kajkanten

deensv

Nyhetsbrev


Prenumerera på Kajkantens nyhetsbrev
Genom att anmäla dig till Kajkantens nyhetsbrev har du möjlighet att ta del av erbjudanden och aktuella aktiviteter . Här får du inspiration och information om vad som händer på Kajkanten och Vrångö året runt.


 

Aktuella paketerbjudande

Genom att prenumerera på Kajkantens nyhetsbrev så får du automatiskt senaste information om de erbjudande som vi släpper. Du kan också hitta paketeringar, konferenserbjudande och onlinebokning  för övernattning via vår startsida. Läs mer

 

Bra att veta om Vrångö

Man tar sig enkelt till Vrångö med Styrsöbolagets skärgårdsbåtar som avgår från Saltholmen. Turen tar mellan 20 och 40 minuter. Kajkanten ligger på västsidan av ön, i Vrångö hamn. Hamnlivet är präglat av både fiske och båtliv.

UNIK NATUR

Vrångö är känd som Göteborgarnas badö. En bilfri skärgårdsidyll. Naturen är en blandning av halländska sandstränder och bohuslänska klippstränder. Längs stränderna växer sällsynta och mindre vanliga arter, som vildsparris, krissla och martorn. Småöarna och skären utgör fina häckningsplatser för skärgårdsfågel. Här häckar bland annat tobisgrissla, småskrake och tornfalk.

Se webbkamera (live) från Vrångö.
Se komplett väderstation för skärgården.

FASCINERANDE HISTORIA

Vrångös historia sträcker sig tillbaka till forntiden. Vid den nya kyrkogården finns en stensättning från stenåldern. På 1800-talet bodde den grymma kapardrottningen Johanna Hård på Vrångö. Hon som uppviglade till en kapning av ett danskt fartyg och där sedan besättningen mördades. Lotsen flyttade från Vrångö till Vinga på 1930-talet. Kvar som minne finns fortfarande det lilla röda huset på Utkiken, som blivit en symbol för Vrångö.

Färska skaldjur på Hamnkrogen Lotsen

Kajkantens sjöbodar är utrustade med pentry. I hamnen ligger Måsens Livs som har öppet dagligen. Intill Kajkanten på bryggan ligger Hamnkrogen Lotsen och  Fiskeboa som har öppet större delen av året. Här kan man köpa skaldjur och färsk fisk eller slå sig ned i glasverandan på bryggan. Hamnkrogen Lotsen erbjuder enklare maträtter från havet och har fullständiga dryckerätttigheter.

På närliggande Donsö finns Restaurang Isbolaget och Noretti Pizzeria & Restaurang,

På den andra grannön Styrsö kan man uppleva god mat och underhållning på Öbergska på Styrsö Bratten.