Kajkanten

deensv

Hitta ut på Vrångö


Leta efter checkpoints

Leta efter checkpoints på Vrångö med appen HITTA UT. På Vrångö finns några av skärgårdens alla checkpoints utplacerade och kartan som du behöver längs vägen finns att hämta hos Kajkanten. Hittaut är ett roligt sätt att upptäcka Vrångöskärgårdens naturreservat och samtidigt få röra på dig. Aktiviteten passar alla åldrar och det går lika bra att springa som att promenera.

Så här går det till

Kartan eller appen tar du med dig på promenaden. Vid varje checkpoint finns en kod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. 59 checkpoints är utplacerade på flera olika öar i södra skärgården. Hittaut är gratis och alla kan delta.
Ladda ner hittaut-appen (sök Göteborg) där du både kan orientera och registrera dina checkpointbesök.

Alla kan delta

Man tar med sig kartan på utflykten och gör samtidigt en fysisk aktivitet. Det är också ett spännande sätt att upptäcka nya platser. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som man kan registrera med chans att vinna fina priser. Några checkpoints är lätta (gröna) och går att nå även för funktionsnedsatta, om man går med barnvagn eller väljer att cykla. De röda, blå och svarta blir successivt mer utmanande. 
Inga är omöjliga att hitta och du kommer definitivt upptäcka nya platser! 

Sedan 2008 har Hittaut lockat tusentals deltagare att ta sig ut i naturen och leta checkpoints.  Projektet i Göteborg och skärgården är ett samarbete mellan Göteborg&Co, Göteborgs orienteringsklubb Majorna och olika privata företag.

Läs mer här

Search for checkpoints and explore your surroundings with hittaut.nu. 
Bring the hittaut map on your walk, bike ride or run and you will activate both body and mind. 
Collect codes from the checkpoints and register them on your account, for the chance to win a prize. 
Hittaut is free to use. The map is available on the island´s Infopoints and Gothenburg visitor center or download the hittaut app where you can both orient and register your checkpoint visits.