Kajkanten

deensv

Båttur i skärgården


Båttur, som startar vid Kajkanten

Kombinera din vistelse med en båttur, en härligt saltstänkt upplevelse för er som reser som grupp. Att tillsammans ge sig ut på havet i en skuta och känna de friska havsvindarna gör något alldeles särskilt med oss. Följ med en erfaren skärgårdsfiskare på en tur, känn historiens vingslag och lyssna till berättelser från öarna i Göteborgs skärgård. I rätt säsong finns möjlighet att fiska hummer eller makrill och upptäcka sälarna på vindpinade skär. En båttur med fika och guidning är möjlig i stort sett året runt och om du är sugen på en fartfylld tur till Vinga med RIB så samarbetar vi med 57° Nord.

Båtturer endast vid förbokning
Grupper, minst 5 personer (vår, sommar och höst)
Maila info@kajkantenvrango.se för förfrågan

Pris beroende på båttur och antal personer.

 

HUMMERFISKE PÅ HÖSTEN

Första måndagen efter den 20 sept. infaller den årliga hummerpremiären, en alldeles speciell dag på västkusten. Alla lördagar i oktober är det möjligt att boka hummerfisketur för dig som reser på egen hand. Kommer ni som grupp kan hummerfiske anordnas valfri dag 25 sept – 5 nov.

Under ett par timmars båttur på det öppna havet får ni höra Skärgårdsfiskarens berättelser från förr och själva vara med när hummertinor vittjas. Det går också bra att köpa med hummer hem för egen kokning. Max 12 personer per båt.

 

MAKRILLFISKE PÅ SOMMAREN

Under sommaren finns det makrill i våra vatten. Att dörja makrill är tradition här på västkusten. Du som besöker oss juni – september har möjlighet att boka makrillfiske på fiskebåt valfri dag. Under ett par timmars båttur på det öppna havet får ni möjlighet att höra skärgårdsfiskarens berättelser och vara med att dörja makrill. Om det blir fångst har du möjlighet att köpa med dig fisk hem till middag. Vi ger oss ofta ut tidigt på morgonen, men tid bestäms i överenskommelse med dig. Max 12 personer per båt.

 

RIB UNDER SOMMARHALVÅRET

Gör en tur till Vinga eller Tistlarna. Promenera längs stigarna och utforska den vackra naturen, besök fyr och lotsstation, bada eller hitta en plats i solen och koppla av. Guidning kan erbjudas. Max 12 personer per båt.
Vi samarbetar med   57° Nord.